“Vsak, tudi otroci in mladi, lahko naredijo kaj za lepši jutri! Majhna dejanja spreminjajo svet!” so bile misli, ki jih je v Četrtni mladinski center Bežigrad – Mladinc, ki spada pod okrilje Javnega zavoda Mladi zmaji, na prvi marčevski dan, prinesel japonski okoljevarstvenik in pohodnik za mir, Yuji Miyata.

Z otroci in mladostniki je Yuji Miyata delil svojo zgodbo in zanimive izkušnje, ki jih je doživel na svoji, sedaj že 5 let trajajoči poti po svetu. Za mir je prepešačil 10.300 kilometrov do Ljubljane. Med bivanjem v Ljubljani je, kakor je storil že v 3030 in enem kraju, posadil drevo, predaval ter se odpravil na pomenek s predstavniki mestnih in državnih institucij.

Med številnimi dogodki je izpostavil enega iz Vietnama, kjer so se ga najbolj dotaknili ljudje, ki so kljub revščini skrbeli zanj, ko je hudo zbolel. Takrat se je odločil, da bo s hojo in širjenjem sporočila o miru in medsebojnem spoštovanju ter spoštovanju narave nadaljeval do svoje smrti. Nenavadna življenjska pot Yijija se je sprva ljudem zdela nesprejemljiva, doživel je mnogo neodobravanja in prepričevanj, naj si vendar ustvari normalno življenje in družino, vendar Yuji je čutil drugače.

“SLEDITE SVOJIM SANJAM, SVOJEMU SRCU!” so bile njegove spodbudne besede, ki jim sledi tudi sam. V Četrtni mladinski center Bežigrad in srcih mladih obiskovalcev je pustil veliko pozitivne energije in upanja v lepši svet. In z zgodbo, ki jo delim z vami, ni pustil ravnodušne niti mene, pa upam, da vas tudi ne… 

Več fotografij je na voljo na Facebooku

Sorodne povezave: 
http://www.mladizmaji.si/main-zavod.php