Člani Društva študentov invalidov Slovenije so se s Plesnim klubom Zebra, ki ga sestavljajo plesalci in plesalke na invalidskih vozičkih in hodeči soplesalci, minuli praznični vikend udeležili mednarodnega tekmovanja v plesu z vozički (wheelchair dancing), ki je potekalo na Nizozemskem. Skupno so osvojili kar 12 medalj in se domov vrnili nasmejani, zadovoljni in ponosni. Dobrodelna akcija s pošiljanjem SMS sporočil še vedno poteka.

»Dame in gospodje, ob koncu drugega in hkrati zadnjega tekmovalnega dne v Cuijku vam sporočamo, da smo plesalci in plesalke Plesnega kluba Zebra skupno osvojili 12 medalj! Nocoj proslavljamo, že čez par ur pa na pot domov. “Slovenija, odkod lepote tvoje” je v Cuijku odmevalo cel dan, zato nam ne zamerite, če bomo ob prihodu domov bolj hripavi.«

Tako je na profil Facebook skupine »S plesom na vozičkih osvajamo svet« v nedeljo zvečer zapisal Trebanjec Luka Bregar, eden tistih, ki se je v plesnih ritmih vrtel s soplesalko na vozičku in bil še drugo leto zapored udeleženec tekmovanja na Nizozemskem. Slovenska zasedba se je znova odlično odrezala, saj so osvojili kar 12 medalj, še tri več kot leto poprej (medalje se podelijo udeležencem v finalu, torej vsem, ki so 6. ali boljši):

– 6. mesto: Nina Wabra / Anže Damjan
– 4. mesto: Matej Grubič / Jerneja Kolbl, Ana Razboršek / Nina Wabra
– 3. mesto: Teuta Imeri/ Tina Herk
– 2. mesto: Anja Krštinc / Ana Jurenec
– 6. mesto: Ana Razborsek / Luka Bregar
– 5. mesto: Nina Wabra / Anže Damjan
– 4. mesto: Marja Koren / Anja Tegelj
– 3. mesto: Mija Pungeršič / Gregor Kunstelj, Ana Razboršek / Nina Wabra, Teuta Imeri/ Tina Herk
– 2. mesto: Anja Krštinc / Ana Jurenec

»Vsi pari v ‘neprofesionalnih kategorijah’ so prvi ali drugi dan premagali ‘prvo’ oviro in se uvrstili med 12 najboljših parov v svoji kategoriji! V najvišji – World Cup- pa sta nas odlično zastopala tudi Klemen Pirman in Barbara Šamperl!« so še zapisali na Facebooku. Tekmovanje je potekalo pod okriljem Paraolimpijskega komiteja, udeležili pa so se ga najboljši plesalci in plesalke iz vsega sveta.

Akcija pošiljanja SMS-ov še traja

»Tekma je sicer končana, vendar je storitev SMS donacije odprta še do 30.4. 2012. »Želimo si, da bo wheelchair dancing tudi pri nas nekoč tako razvit kot je v tujini. Za to je potrebno še veliko dela, treningov in seveda finančnih sredstev. Vsaka dodatna pomoč bo pripomogla, da nadaljujemo po začrtani poti. Hvala!« pravijo člani Plesnega kluba Zebra.

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo PLES na številko 1919 in prispevali boste 1 €. Prispevajo lahko uporabniki mobilnega omrežja Telekoma Slovenije, Si.mobila in Tušmobila. Telekom Slovenije, Si.mobil in Tušmobil se odpovejo vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil. Pogoji in navodila za sodelovanje pri storitvi SMS Donacija so objavljeni na spletni strani www.dsis-drustvo.si.

Prispevke lahko nakažete tudi na transakcijski račun:

Plesni klub Zebra
Triglavska 18, 1235 Radomlje
TRR: SI56-0231-2025-8449-622
Sklic: Nizozemska
ID na DDV: 38067285

pkzebra@gmail.com

Donatorska sredstva bodo porabljena izključno v plesne namene.

Kako je bilo lani?
V letu 2011 so se Slovenci pomerili v štirih različnih kategorijah, razdeljenih glede na intenziteto okvare ali bolezni (1. in 2. kategorija) in plesni par (COMBI – soplesalec je hodeč, ali DUO – soplesalca na vozičku). Kategorije se delijo tudi glede na plesno znanje (debitanti, amaterji, svetovni pokal) in plesno zvrst (standardni in latinsko ameriški plesi, ki se ločujeta šele v kategoriji amaterji in svetovni pokal). Slovenci so osvojili 5 zlatih in 4 srebrne medalje. Vsi plesni pari pa so se uvrstili v finale (s 6 plesnimi pari) svoje kategorije.

Vir fotografij v galeriji: Facebook – več slik si lahko ogledate s klikom na: http://www.facebook.com/groups/310765622314662/