»Včasih smo zbirali rokometne medalje, od zdaj naprej samo še tekaške! Ekipa, da te skipa = triumfator.si = 2. mesto,« je na svojem Facebook profilu zapisala nekdanja rokometašica Špela Murn. Njena sestra Urška navdušenja po nočnem teku Ljubljanica 2012 prav tako ni skrivala, veseli in zadovoljni pa sta bili tudi Tjaša in Tanja. Četverica Dolenjk je že na svoji prvi tekaški tekmi navdušila. In nikakor ni rekla zadnje. Zmagovalke, nedvomno. 

Sestri Urška in Špela Murn, Tanja Šušteršič in Tjaša Bratož so sodelovale na tekmi ženskih štafet, vsaka je morala preteči 2,5 km, skupaj torej 10 km. Za slabo minuto je bila od njih hitrejša le ekipa HPE3, Dolenjke, ki so na nočni tekmi ob Ljubljanici nastopile pod imenom TRIUMFATOR.SI, pa so osvojile drugo mesto – njihov končni skupni čas je bil 48 minut in 21 sekund.

V nadaljevanju sledi zapis Urške Murn:
Pred tremi leti, ko sem na svoji zadnji rokometni tekmi staknila zelo hudo poškodbo roke, se mi je šport priskutil do mere, da za gibanje nisem hotela slišati. Svojo roko sem 5 mesecev pestovala v naročju. Vzročenje ali rotacija ramena sta bili pobožni želji, stalni obiski rehabilitacijskih centrov pa nujno zlo. O tem, s kolikšno muko in solzami v očeh, zaradi bolečin, sem se preoblačila, ne bom pisala. To je bilo obdobje, ki sem ga morala doživeti, da sedaj cenim vsak trenutek, ki ga izkoristim za prosto gibanje, skakanje, prevale, tek v naravi, hojo v gore, … Takrat dve leti nisem za svoje zdravje naredila ničesar. Zavedno ali nezavedno. Morda je bila to posledica deset letnega trenažnega procesa, ko telo ni imelo možnosti pravega počitka. Za gibanje enostavno nisem hotela slišati, kljub temu, da sem zaključevala študij na Fakulteti za šport. Ironično, kajne?

Moja sestra je bila takrat na izrednem fizičnem nivoju. Lahko je tekla in tekla, brez predaha. Tako, kot ona nekoč v meni, sem jaz v njej videla svojo priložnost prebujanja. Dan za dnem, z veliko voljo in bolečinami sem se vračala v šport. Ni bilo lahko. Sploh, ko sem svoj Cooper test odtekla malo pod 14 min, v času sprejema na fakulteto pa v času 9 min. To je bila ločnica, ki je ne bom nikoli pozabila.

Od takrat tečem skoraj vsak dan, enkrat več, drugič manj. Vedno z zavedno mislijo, da vse kar počnem, delam za svoje dobro. Za svojo boljšo prihodnost. Za lahkotnejše gibanje. Za zabavno. Ravno zabava in velik dogodek sta bila razlog, da smo se kot ekipa Triumfator.si prijavile na Nočni tek Ljubljanica 2012. Postavile smo si cilj, da vsaka 2500m preteče pod 12min. Nič kaj dober rezultat, bo rekel marsikdo. Ampak h glavnemu cilju stremimo z majhnimi koraki. Cilj smo izpolnile in presegle. Včeraj nismo tekmovale zaradi skupne razvrstitve. Tekmovale smo, ker se rade družimo, uživamo v športnih dogodkih in rade tečemo. To ni bil prvi tek in zagotovo ne zadnji.

Podrobnejšo fotogalerijo z dogajanja v prestolnici si lahko pogledate TUKAJ.

Ob tem velja dodati še en podatek: absolutni zmagovalec Nočnega teka Ljubljanica 2012 je postal član AK Krka, Boštjan Hočevar. Pogovor z njim sledi v prihodnjih dneh…

Sorodne povezave:
http://www.triumfator.si/rekreativci/item/1961-podvig-energicnih-dolenjk-stafetni-tek-ob-ljubljanici

Uradna spletna stran Športnega vikenda Ljubljanica 2012:
http://www.ljubljanica.net/