“Ker zunaj piha veter, ki zahteva spremembe in je fajn vedeti, čigav korak slišiš ob svojem boku, ker grmi in potrebuješ nasmejan obraz, ker zunaj dežuje in si vesel, ko te nekdo sprejme pod svoj rdeč dežnik in ker rada nazdraviš sončni prihodnosti s poletnim koktejlom.” Tako se glasi začetek zapisa, tistega prvega, ki je nastal, ko je bila na Facebooku ustanovljena skupina Podjetnica podjetnici.

Skupina, v kateri ne manjka odličnih idej, pozitivne energije, ustvarjalnih namigov in žensk, ki navdušijo, četudi jih osebno ne poznam. Pred nekaj tedni me je v to skupino vključila kolegica Petra Škarja. Da ne gre za nek “larifari”, govorijo imena vplivnih, uspešnih žensk, bodisi estradnic ali podjetnic, bolj ali manj znanih, ki v sebi skrivajo toliko čudovitega, da ko postaneš član te skupine, ne moreš več iz nje. No, seveda, če imaš seveda to čast, da te povabijo oziroma sprejmejo v skupino. 🙂 

“Ste za, da tukaj ne jamramo ali poveličujemo možev ali partnerjev v naših življenjih, ne izmenjujemo nasvetov o kvačkanju, ne govorimo o depilaciji, ampak smo podjetnice, ki se zavedajo svoje ženstvenosti?” O ja, vsekakor. Prepričal me je že prvi obisk profila te skupine. Imena, kot so: Martina Vrhovnik (vizažistka), Urša Drofenik (modna oblikovalka), Manca Maselj (vizažistka), Barbra Drnač (plesna TV voditeljica), Dobra vila Maja (predavateljica, pisateljica, kolumnistka) … so morda tista bolj prepoznavna, tudi zato, ker so na slovenski medijski sceni bolj izpostavljena. Toda prav vsaka od 139 članic skupine, kolikor jih je trenutno v skupini (v času, ko tole pišem, 1.9. zvečer), ima svojo zgodbo o uspehu… pa ne le eno. Vsak dan s svojim delom te ženske ustvarjajo nove zgodbe, ki navdušijo. In motivirajo. 

“Ideje, nasveti, vprašanja, debate, prošnje, izpovedi, virtualni objemi in nasmehi, informacije, inspiracija – izkušena podjetnica izkušeni podjetnici ali izkušena podjetnica sveže pečeni podjetnici. Tukaj smo takšne, ki nimamo rade okvirjev, v katere nas postavlja družba, takšne, ki obožujemo kršiti pravila in steptati svojo lastno poslovno pot = WOMEN WORLD CHANGERS.”

Ja, Facebook zna biti prav prijetno socialno omrežje… 🙂 
A samo, če veš, zakaj ga imaš, in če imaš srečo, da v življenju tudi na tak način spoznavaš osebe, s katerimi te druži podjetniški duh, pozitivna energija in še marsikaj. 

Sorodne povezave:
http://www.facebook.com/groups/290269737747196/