So ljudje, katerih pravo energijo začutiš že ob prvem srečanju. Tisti, ki zajemajo življenje z veliko žlico, a ne v duhu materializma, temveč z vrednotami, ki jih v sodobnem svetu primanjkuje. Novomeščanka Mateja Avbar je ena takšnih deklet, ki si upajo več kot mnogi drugi. 

piše: Sabina Gosenca

Poznam jo kot ljubiteljico športa, predvsem plesa in raftinga, je pa tudi aktivna na humanitarnem področju ter v kolektivu Plesnega studia Novo mesto, ki prireja tudi maturantske plese in valete. A njena objava na Facebooku pred nekaj dnevi je k vsemu naštetemu dodala še tisto, zaradi česar Mateja nedvomno sodi v rubriko “Zmagovalka”. Punca se je sama (ja, prav ste prebrali!) odpravila na dolgo pot na Novo Zelandijo. Ko sva klepetali preko interneta, je bila še v Aucklandu, mesto je spoznavala na kolesu (saj sem vam rekla, da je navdušena športnica!), zdaj že potuje proti severu, kot je na Facebooku objavila sama.

“Razlog, da sem se odločila za potovanje, je Svetovno prvenstvo v raftingu med 21. in 25. novembrom v Rotorui. Tam bodo slovenske barve znova zastopali člani Rafting kluba Gimpex iz Straže. Glede na to, da prvenstvo traja samo dober teden, se mi je neumno zdelo dajat za karto 1000 € in več…in sem se odločila, da malo podaljšam, ker na drug konc sveta res ne greš vsako leto,” pojasnjuje Mateja in dodaja, da vendarle v tem potovanju vidi še en smisel več: “Gre tudi za to, da malce sama sebe preizkusim, kako je živet nekje drugje. Na Novi Zelandiji ostajam en mesec, vračam se v začetku decembra.”

Njena doživetja lahko spremljate na njenem blogu Odkrivanja, jaz pa k temu zapisu dodajam le še: “Srečno, Mateja! In kapo dol!